Uppdragstyper

Vi fotograferar för den som har en idé eller ett projekt som han/hon vill utveckla och/eller dokumentera. Vi utför uppdrag inom porträtt-, mode-, event-, sport-, produkt- och reklamfoto samt, under vissa förutsättningar, TFP (time for print) och redigeringsuppdrag. Bolaget är registrerat för moms och innehar F-skattsedel. Har Du någon idé, något förslag eller uppdrag du vill ha utfört så hör av dig via vår kontaktsida.

Betaluppdrag

Våra priser varierar beroende på uppdragets art och omfattning samt bildens/bildernas användningsområde och utgår från SFF's och BLF's prislistor. Ensamrätt till bilderna kan erbjudas (gäller framförallt vissa uppdragstyper såsom FAN- och morgongåvebilder).

Time For Print (TFP)

TFP är en uppdragstyp som innebär att varken fotograf, modell eller makeupartist får betalt för sin medverkan och används för att testa idéer, bygga erfarenhet och portfolio. Det är upp till de medverkande att bestämma reglerna för TFP-sessionen (det finns inga fasta regler). Vanligast är att modellen ger fotografen rätt att använda bilderna för egen marknadsföring, på fotografens hemsida och övriga internet mot att fotografen ger modellen ett antal, oftast redigerade, bilder som modellen får använda för egen marknadsföring, på modellens hemsida och övriga internet. Upphovsrätten till bilderna ligger alltid hos fotografen. Modellen och, i förekommande fall, makeupartisten får nyttjanderätt till erhållna bilder. En förutsättning för att vi skall ta TFP-uppdrag är att vi fritt får använda bilderna (kommersiell användning inklusive reklam, försäljning och upplåtelse till bildbyrå). Om du är intresserad av en TFP-session så skicka ett meddelande (via kontaktsidan) så kontaktar vi dig för vidare diskussion.

Redigeringsuppdrag

Utför redigeringsuppdrag (enbart foto). Fast pris per bild (priset beroende på komplexiteten av redigeringen). Redigerar endast bilder där fotografen givit sitt uttryckliga tillstånd till redigering.